Foto´s   Verhuur langlaufski's lucratief voor onze kudde

Het sneeuwdek dat een week over ons land lag gedrapeerd, heeft financieel heel gunstig uitgepakt voor onze schaapskudde. We hebben er 920 euro aan overgehouden. Het is de opbrengst van de verhuur van langlaufski’s door de Eper ondernemers Gertjan van Altena en Bas Kroese.

Gertjan zocht in een min of meer spontane opwelling langlaufski’s om op de lange latten van de sneeuw te kunnen genieten en voordat hij er erg in had was hij eigenaar van meer dan dertig paar gebruikte smalle lange latten. Samen met onder anderen zijn kameraad Bas Kroese trok hij er op de eerste dag waarop er voldoende sneeuw lag op uit. Om ze verder niet ongebruikt te laten, de 350 euro kosten eruit te halen, meer mensen er van te laten genieten en een leuk verzetje te hebben, besloten ze de ski’s voor een schappelijk prijsje te verhuren. Ze wilden er niet aan verdienen en besloten de opbrengst aan een goed doel te schenken. Ze dachten meteen aan de schaapskudde. ,,Als ik aan het fietsen ben, kom ik er regelmatig langs en ik vind dat we heel erg blij moeten zijn met een schaapskudde op de Renderklippen’’, motiveert Bas.

Omdat de acht Jack & Jones kledingzaken van Gertjan dicht waren in verband met de coronamaatregelen en de wijnhandel van Bas wel open was, besloten ze hun handeltje vanuit de winkel aan de Hoofdstraat in Epe te runnen. Het liep storm. Alle ski’s waren op alle sneeuwdagen verhuurd. Niet alleen aan mensen uit de regio Epe, maar ook aan langlaufers die minstens een uur moesten rijden om in Epe te komen. Bas dirigeerde ze onder meer richting Renderklippen en omgeving De Ossenstal in Epe.

De ski’s waren tweedehandsjes en niet allemaal perfect, maar niemand maalde daar om, juist omdat beide initiatiefnemers ze niet uit commerciële overwegingen verhuurden. Bas was er maar wat druk mee, maar genoot van de reuring bij zijn wijnwinkel en het enthousiasme van de mensen die hun ski’s kwamen terugbrengen. ,,Iedereen kwam super enthousiast terug.’’  

Vanmorgen, vrijdag 19 februari, overhandigden beiden een envelop met het geld (,,Er is contant afgerekend dus jullie krijgen het geld ook contant’’) en een mooie symbolische cheque aan herder Lammert Niesing en secretaris Rik Thybaut van de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde.

    

Terug naar vorige pagina