Foto´s   

Agenda:

26-02-2020
Kraamvisite
(Schaapskooi)
29-02-2020
Kraamvisite
(Schaapskooi)
04-03-2020
Kraamvisite
(Schaapskooi)
07-03-2020
Kraamvisite
(Schaapskooi)
21-03-2020
Lammetjesdag
(Schaapskooi en omgeving)
06-06-2020
Schaapscheerdersfeest
(De Brink in centrum Heerde)

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Wil je kans maken op een prachtige, zelf gemaakte foto van 100x70 centimeter (!) op weerbestendig doek met een mooi metalen frame er omheen? En gratis deelname aan een van onze wandelingen? En eeuwige roem? Doe dan mee aan de fotowedstrijd die we samen met Ondernemersvereniging Epe organiseren.

Het onderwerp laat zich raden: onze kudde. In z’n geheel. In de kooi. Of opgaand in het mooie landschap. Of een paar schapen. Een (pasgeboren) lammetje. Een schapenkop. Zwaluwen op de voor- en schapen op de achtergrond. Onze herder met z’n honden. Een kind dat met een lammetje knuffelt. Een hond aan de lijn die de kudde op afstand aanschouwt. Maakt niet uit, als het onderwerp maar met onze kudde te maken heeft.

Iedereen mag meerdere foto's insturen.

Een jury kiest er tien als winnende foto’s. Ondernemersvereniging Epe laat die op het megaformaat drukken en van een mooi metalen buizenframe en ophangsysteem voorzien. Ze worden tijdens het schaapscheerdersfeest op zaterdag 15 juni tentoongesteld naast de schapenweide naast de Grote Kerk in het centrum van Epe. De winnaars mogen bovendien gratis deelnemen aan een van onze middag- of ochtendwandelingen, die in de zomer worden gehouden. De middagwandelingen zijn op woensdagen in de zomervakantie, de ochtendwandelingen aan het eind daarvan en daarna, op zaterdagmorgen en gaan een half uur voor zonsopgang van start.

Let op: de foto’s moeten aan een paar belangrijke voorwaarden voldoen.

•    De foto moet gemaakt zijn/worden tussen nu (7 februari) en 15 mei 2019.

•    De winnende foto’s worden groot afgedrukt en moeten dus in groot formaat zijn/worden gemaakt. Foto’s met een smartphone met een camera van 10 megapixels kunnen net, maar beter is ze met een ‘echte’ fotocamera te maken omdat die meer ‘puntjes’ (pixels per inch, dpi) weergeeft. Het verschil is duidelijk te zien aan de omvang van het fotobestand; van een smartphone is dat een paar MB, van een ‘echte’ camera al gauw meer dan 10 Mb. Het minimale formaat moet in ieder geval 3000x2000 pixels zijn.

De winnaars kunnen op 15 juni aan het eind van de middag hun foto ophalen op het scheerdersterrein naast de Grote Kerk in Epe, of, bij uitzondering, later op afspraak bij de schaapskooi.

De winnende foto’s worden gepubliceerd op onder meer onze facebookpagina en website, een selectie ervan op andere papieren en digitale media.

De selectie van tien wordt gemaakt door drie juryleden: uiteraard onze eigen herder Lammert Niesing die aan de lopende band zijn prachtige foto’s op onder meer onze facebookpagina publiceert, de befaamde fotograaf Bert Hanekamp uit Epe die onder meer bekend is door zijn prachtige bijdragen aan de website www.epernet.nl en ons met publiciteit belaste en veel voor onze facebookpagina en website fotograferende bestuurslid Jan Stenvert.

Iedereen mag meer dan één foto inzenden. Bij de jurering wordt alleen naar de kwaliteit van de foto’s gekeken, niet naar de maker, dus het kan zijn dat een deelnemer met meer dan één foto in de prijzen valt.

De maker van de foto doet afstand van de publicatierechten en verleent de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde toestemming de foto te gebruiken voor promotionele doeleinden.

De foto’s kunnen gestuurd worden naar redactie@epers.nl. Stuur je meer dan één foto en gaat het om grote bestanden (samen meer dan 20 Mb), dan kun je het beste gebruik maken van de gratis en betrouwbare diensten van wetransfer.com.

De inzendtermijn sluit op 15 mei.
De winnaars krijgen uiterlijk 1 juni 2019 via e-mail bericht dat hun plaat in de prijzen is gevallen. Op onze facebookpagina gaan we vóór die tijd al regelmatig inzendingen publiceren.

Terug naar vorige pagina