Foto´s   Personeel Dalli-de Klok BV heeft onze kudde hoog zitten

En weer hebben we er een sponsor voor ons nieuwe honden- en geitenverblijf bij. Dalli-De Klok B.V. uit Heerde verblijdde ons met een cheque van 1000 euro. Het was de eerste prijs van een competitie tussen verschillende afdelingen van de zeepfabrikant.

Dalli-De Klok BV geeft jaarlijks 2000 euro weg aan drie lokale non-profitorganisaties. De afdelingen van het bedrijf aan de Kamperweg strijden elk jaar om de ‘Prijs van de Bedrijfsleider’, die gericht is op het verbeteren van de organisatie, met de werkplek als uitgangspunt. ,,Door die te optimaliseren gaan we verspillingen tegen en leggen we de basis voor kwaliteit’’, motiveert bedrijfsleider R. Wijmstra van de Heerder vestiging van de Dali-groep.

De procesmanagers wonnen de competitie. Ze werken in twee-, drie en soms vijfploegendiensten, waardoor ze hun bureaus met elkaar moeten delen. Dat kan hartstikke lastig zijn, maar de procesmanagers hebben daar wat op gevonden, goede afspraken gemaakt en er geen enkele moeite meer mee. Daarom mochten ze, met instemming van een bedrijfsjury, 1000 euro toewijzen aan een zelf te kiezen non-profitorganisatie en dat werd onze schaapskudde. Onze herder Lammert Niesing en vice-voorzitter René de Vries namen de cheque dankbaar in ontvangst. Vereniging De Plu, die jongvolwassenen en jonge mantelzorgers op allerlei manieren steunt, kreeg de tweede prijs van 600 euro en Stichting Ibota, die zich inzet voor schoon en veilig drinkwater, de derde prijs van 400 euro.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking kregen we een lesje geschiedenis en een indruk van waar de 200 personeelsleden zich voor inzetten. Het bedrijf ging in 1902 op initiatief van de familie Van Apeldoorn van start en was een van de eerste afvalverwerkers. Het was een slagersfamilie die van natuurlijke vetten zeep maakte. In de volksmond wordt het bedrijf dan ook nog steeds ‘zeepfabriek De Klok’ genoemd. Maar sinds 2013 behoort het bedrijf tot de Dalli groep, die zeven productielocaties heeft, waaronder twee in Nederland. De Heerdenaren waren toen al overgegaan op het produceren van zeep voor afwasmachines en ze waren, in 1995, zelfs de eersten die fosfaatvrije wasmiddelen produceerden. Ze maken en leveren nu zeeptabletten voor afwasmachines aan alle gangbare supermarkten. Koop een doosje of zak van die dingen en ze zijn in Heerde geproduceerd, ongeacht de verpakking of supermarkt waar je ze haalt.

We waren het als prijswinnaars dan ook roerend eens: een bedrijf waar Heerde blij mee en trots op mag zijn; gemotiveerd personeel, vernieuwend, marktleider en maatschappelijk nog goed bezig ook.

Dalli-De Klok BV was niet bepaald onze eerste sponsor voor onze nieuwbouw, die bijna klaar is. In dit verhaal kunt u lezen hoe hartverwarmend veel steun we hebben gekregen. En dan hebben we onze vaste donateurs en de adoptieouders van lammetjes nog niet eens genoemd. En niet te vergeten de Koninklijke drukkerij Van der Most uit Heerde, die dit jaar gratis de prachtige adoptiekaarten voor ons drukte. Een majestueus gebaar!

We kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen: heel hartelijk bedankt iedereen!

  

Terug naar vorige pagina