Foto´s   We hebben er een schaapskooi bij!

We hebben twee schaapskooien! Identiek aan elkaar. Dankzij Heerdenaar Dick Snel, want hij heeft er één op schaal nagebouwd. Monnikenwerk, want het klopt tot in de kleinste details.

We stonden paf van het werk waar Dick ontelbaar veel uren in gestopt heeft. Minutieus bracht hij allerlei details aan die ook in de grote kooi op de Renderklippen zijn terug te vinden. De koperen bel, het touw dat binnen aan de wand hangt zodat het voor het grijpen is als je het nodig hebt, de touwtjes waarmee in de lammertijd pallets worden vastgezet om extra hokken te kunnen maken, de groene kruiwagen, zelfs de fiets van onze trouwe helper en vaste bezoeker Corné Brands, de bliksemgeleiding op de rieten kap, de waterbakken, gereedschappen, de riek bij de voorraad hooi, het watertappunt van de Stichting Waterrijke Veluwe voor dorstige mensen en honden buiten, de emmer waarmee de herder o.a. maispulp in de voederruiven gooit, onze border collie Missy, drinkbakjes in de geïmproviseerde hokken waarin moeders met pasgeboren lammetjes de eerste dagen na de bevalling verblijven, brandende verlichting enzovoorts. Hoe langer je kijkt, hoe meer treffende details je ziet. Helemaal niets ontbreekt. We waren stomverbaasd dat Dick zo gedetailleerd te werk is gegaan en begrijpen nu heel goed waarom hij af en toe belde: ,,Kun je nog even een foto maken en sturen van …’’

We zijn er hartstikke blij mee! En zuinig op. Vandaar dat de kleine kooi nu nog even in het herdersverblijf staat. We zijn op zoek naar een passende vitrine waar hij in kan, zodat hij in het informatiecentrum geplaatst kan worden en iedereen hem kan bewonderen zonder dat hij kapot kan gaan.

Super Dick! Hulde en dank voor dit unieke geschenk!

Voor alle foto's zie onze speciale fotopagina.

    

Terug naar vorige pagina