Foto´s   Eva Jinek adopteert ons eerste lammetje van 2018

Omroepvrouw van het Jaar Eva Jinek heeft dinsdagmiddag 30 januari het eerste lammetje geadopteerd. Ze noemde het op 26 januari geboren ooitje Coccie Lente-ui.

Coccie is een koosnaampje dat ze regelmatig voor haar vrienden en eindredacteuren gebruikt en een verbastering van de naam van haar kat Prinses Cocobel, Lente omdat het lammetje een lentebode is en Ui omdat uien overal goed kunnen groeien en ze hoopt dat haar lammetje dat ook doet.

Het was een mooi feest bij de schaapskooi. Eva Jinek geeft er in haar dagelijkse talkshow steevast blijk van een groot dierenliefhebster te zijn en vond het een enorme eer om het eerste lammetje te adopteren. En dat was te merken! Coccie Lente-ui had het kennelijk ook goed naar haar zin in haar armen en liet zich rustig knuffelen. Eva gaf ook leerlingen van de Horsthoekschool, die we hadden uitgenodigd om erbij te zijn, alle gelegenheid om haar lammetje te aaien.

De tv-presentatrice vond het zo leuk bij de kudde, dat ze herder lammert Niesing liet weten ook graag naar het schaapscheerdersfeest te komen dat op zaterdag 9 juni in het centrum van Heerde wordt gehouden. Ze kreeg als aandenken een pakket met typische Heerder producten van Esther Montfrooy van de buurtwinkel Koek en Ei in Veessen, die ook had gezorgd voor beschuit met muisjes voor de volwassenen, lange vingers met roze muisjes voor de kinderen en iets te drinken.

Onze beroemde gast liet later weten – net als wij - een ‘te gekke middag’ te hebben gehad.

Eva Jinek is de vijfde BN-er op rij die het eerste lammetje adopteert. Haar voorgangers waren weerman Piet Paulusma, de deejays Coen & Sander, tennisgrootheid Jacco Eltingh en oud-Tweedekamerlid Sabine Uitslag. Een foto van Eva en Coccie Lente-ui wordt binnenkort toegevoegd aan de Wol of fame in het informatiecentrum.

Adoptieactie

De adoptie door een BN-er is het startsein voor de jaarlijkse adoptieactie. Iedereen kan voor slechts 20 euro een lammetje adopteren en een naam geven. Daarmee steunen de adoptieouders niet alleen de kudde, wat we met de bouw van het nieuwe honden- en geitenverblijf meer dan ooit nodig hebben, maar zijn ze ook van harte uitgenodigd op de knuffelmiddagen die in de periode van woensdag 14 februari t/m zaterdag 10 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de schaapskooi worden gehouden. Een lammetje adopteren kan hier meteen geregeld worden.

    

Terug naar vorige pagina