Foto´s   De Gemzen sponsort kudde met 1596 euro

Atletiekvereniging De Gemzen heeft onze stichting blij verrast met een cheque van maar liefst 1596 euro. Het was de opbrengst van de tweede Schaapskooirun die woensdag 30 augustus werd gehouden. De laatste meters van de loop gingen dwars door de schaapskooi.

Het was de tweede maal dat de Heerder atletiekvereniging het evenement organiseerde. Ruim 300 sportievelingen meldden zich aan de start. De helft van het inschrijfgeld was bestemd voor de schaapskudde en daar werd nog een fors bedrag aan spontane donaties bij gedaan.

De Gemzen en de deelnemers troffen het niet met het weer, want net voor de start begon het te regenen. Maar niemand die daar om maalde. De hardlopers konden kiezen uit één of twee ronden van 5 kilometer. Op beide afstanden waren ongeveer evenveel atleten actief. Onder de deelnemers ook onze herder Lammert Niesing, die twee jaar geleden de 5 kilometer van de Schaapskooirun in ongeveer 27 minuten had gelopen en er een hard hoofd in had dat hij die tijd op 51-jarige leeftijd zou kunnen benaderen. Maar tot zijn eigen verbazing snelde hij nota bene twee minuten eerder over de finish.

De organisatie zat perfect in elkaar. Persoonlijke aanmoedigingen van de speaker die alle deelnemers en hun beste tijden leek te kennen, een flesje water bij de finish, gelegenheid om te schuilen, finishfoto's van alle atleten; de deelnemers werden in de watten gelegd. En eerlijk gezegd waren we stomverbaasd dat er de volgende ochtend nog niet een snippertje afval was te vinden; aan helemaal niets was te zien dat hier twaalf uur voordien een groot evenement had plaatsgevonden.

Hulde voor De Gemzen, petje af voor de deelnemers!

    

Terug naar vorige pagina