Foto´s   Lammetjesdag fantastische afsluiting lammertijd

De lammertijd zit er op en had met de jaarlijkse Lammetjesdag een fantastische afsluiting. Nu zitten we in een tijd waarin herder Lammert Niesing er met een mega-kudde op uit trekt.

Lammetjesdag trok op zaterdag 18 maart duizenden mensen, die niet alleen genoten van lammetjes en schapen, maar zeker ook van een show met roofvogels van Beauty & Wings. De samenwerking is iedereen zo goed bevallen, dat we er een vervolg aan gaan geven. De toeloop was ondanks een paar regenbuien zo groot, dat we volgend jaar maar eens moeten kijken of we verkeersregelaars op de Elburgerweg kunnen inzetten. Blij zijn we met de hulp van onze trouwe vrijwilligers op wie we nooit tevergeefs een beroep doen, studenten van De Groene Welle uit Zwolle die Lammetjesdag hebben georganiseerd en met alle anderen die op wat voor manier dan ook medewerking hebben verleend. Hartelijk dank!

De lammertijd heeft gezorgd voor een fikse uitbreiding van de kudde. Ruwweg de helft van de drachtige ooien kreeg een tweeling en er zat zelfs een drieling bij. We hebben nu dus ongeveer een kleine driehonderd viervoeters. Lammert en zijn stagiaire Laura Roeke zijn er maar wat druk mee geweest. Laura heeft haar stageperiode er op zitten, maar zullen we in de toekomst gelukkig nog regelmatig bij de kooi zien.

De meeste lammetjes zijn geadopteerd, maar we hebben er nog een paar over voor wie we nog adoptieouders zoeken. De adoptieouders mogen zelf een naam verzinnen voor hun bolletje wol en dat leverde onder meer namen op als Schaapje, Swarma, Bambi, Bad Boy, Teun, Repelsteeltje, Wollie, Ot en Sien, Jip en Janneke, Snoopy, Knuffel, Trumpy en Amor. De laatste is zo genoemd door een oma die al veel vaker een lammetje heeft geadopteerd, bij het verzinnen van een naam altijd een link zoekt met haar kleinkinderen en dit keer de eerste letters van hun tweede voornaam gebruikte. ,,Er komt een tijd dat we niets meer kunnen verzinnen…’’

    

Terug naar vorige pagina