Foto´s   Prachtig schilderij van Joop Weseman in het infocentrum

We hebben er een prachtig kunstwerk bij. Het is een schilderij van oud-Oenenaar en huidig Zettenaar Joop Weseman van een tafereel bij de schaapskooi.

De kunstenaar heeft het op donderdag 2 maart zelf een mooi plaatsje gegeven in het informatiecentrum, zodat iedereen er van kan genieten.

Joop Weseman schildert nog niet zo lang maar maakt snel furore in de Betuwe. Dit schilderij is gebaseerd op een foto die hij op oudejaarsdag 1972 heeft gemaakt. Enkele andere foto’s dienden voor de invulling van details. Hij maakte het met een paletmes op het formaat 90x30 centimeter en gebruikte er acryl op canvas voor. Onze herder Lammert herkende in de herder onmiddellijk zijn vader Teun, dus het schilderij heeft niet alleen kunstzinnige, maar ook emotionele waarde. Joop Weseman stelde het kunstwerk gratis ter beschikking.

Volgens de schilder valt dit werk in de categorie ‘naïeve’ kunst. Hij wil een beeld niet één op één na schilderen, maar er iets aan toevoegen, iets ongewoons, iets opmerkelijks. In dit geval zijn dat onder meer de hond bij de fietser die de schaapshond ziet en een konijntje middenonder.

De maker liet het schilderij aanbieden door zijn kleinzoon Gijs.

Meer van zijn werk is hier te zien.

    

Terug naar vorige pagina