Foto´s   Sabine Uitslag adopteert het eerste lammetje

Op dinsdag 24 januari is het eerste lammetje geboren. Het was een rammetje, dat is geadopteerd door oud-Tweedekamerlid van het CDA Sabine Uitslag uit Welsum.

Na achtereenvolgens weerman Piet Paulusma, de radiodeejays Coen (Swijnenberg) & (Sander Lantinga) en oud-wereldkampioen tennis Jacco Eltingh was Sabine de eerste vrouwelijke BN'er die de eerstgeborene adopteerde. Toevallig is het eerste moederschaap twee jaar geleden door deejay Sander geadopteerd. Sabine had leerlingen van 'de leukste school van Oost-Nederland', Dijkzicht uit Welsum, waar ook haar beide kinderen les krijgen, een naam voor het lammetje laten kiezen. Die maakten de kinderen zelf luidkeels bekend in de schaapskooi: 'SNOOPY!!!!' Heel mooi gekozen, want Snoopy is echt een snoepie met zijn bruine puntjes aan de oren en bruine 'brilletje'.

Sabine Uitslag luidde meteen onze jaarlijkse adoptieactie in. (U kunt er hier alles over lezen en de adoptie regelen.) We hebben uw (financiŽle) steun hard nodig om het 'typisch Hollandse tafereel van een schaapskudde op de heide', zoals Sabine het verwoordde, in stand te kunnen houden.

Speciaal voor de adoptieouders hebben we in februari zes knuffelmiddagen gehouden. De adoptieouders en wij troffen het niet altijd met het weer, maar toch was het op de meeste middagen gezellig druk.

De lammertijd wordt op zaterdag 18 maart van 12.00 tot 16.00 uur afgesloten met de jaarlijkse Lammetjesdag. Adoptieouders kunnen dan zien hoe hun adoptielam is gegroeid, er weer mee knuffelen en op de foto gaan en van diverse activiteiten en bovenal een heerlijk sfeertje genieten.

    

Terug naar vorige pagina