Foto´s   

Tot en met 05-03-2019 zijn er
130
lammetjes geboren

Lammetjesdag topattractie

Duizenden mensen hebben vandaag de jaarlijkse Lammetjesdag bij de schaapskooi op de Renderklippen bezocht.

Het bewijst eens temeer dat de schaapskudde een topattractie is. Kijk maar eens op een zonnige zondagmiddag, als ook duizenden mensen rond de schaapskooi wandelen.Vandaag hadden de bezoekers er een grotere wandeling voor nodig dan ze gewend zijn omdat de toegangsweg vanaf de Elburgerweg nog afgesloten is. De gemeente Heerde laat die verharden. Blijkens de reacties die we vanmiddag hoorden is daar niet iedereen enthousiast over is, maar feit is wel dat de weg dikwijls erg slecht berijdbaar was en in natte en koude perioden zelfs regelmatig afgesloten moest worden. Dat zal straks niet meer nodig zijn en bovendien wordt een verbeterd voetpad naar de kooi gerealiseerd.

In ieder geval lieten duizenden mensen zich er niet van weerhouden om Lammetjesdag te bezoeken. Leerlingen van De Groene Welle uit Zwolle hadden het allemaal perfect georganiseerd en ook onze vaste vrijwillig(st)ers maakten zich weer erg verdienstelijk, met name met het vangen van lammetje waarmee jong en oud in de hooischuur wilde knuffelen en het verlenen van hand- en spandiensten.

Het vertroetelen van de dieren – er waren in het nabijgelegen weiland ook twee pony’s – stond natuurlijk centraal, maar er was meer te doen. Voor de schminkkraam stond een lange rij kinderen die zich prachtig lieten schminken, er werden hamburgers gebakken, kinderen konden terecht bij een knutselkraam waar ze onder meer konden tekenen en kleuren, een spinster gaf een demonstratie van wat je allemaal voor moois van de wol van onze schapen kunt maken (noteer maar vast in de agenda: 11 juni is het schaapscheerdersfeest in het centrum van Heerde!), er konden lammetjes geadopteerd en uitverkoren worden en we trakteerden zelf op Bolletjesbeschuit met muisjes.

Lammetjesdag is de enige dag waarop bezoekers ook bij de schapen in het weiland mogen komen en daar waren continue dan ook meer mensen dan schapen. In de hooischuur was een knuffelhoek waar het dringen geblazen was en jong en oud op een hooibaal met een lammetje op schoot kon vrijen. Er moeten vele duizenden foto’s van dergelijke tafereeltjes gemaakt zijn. Vrijdozen zijn het, die lammetjes van ons!

Alle bezoekers waren het er wel over eens dat onze gebouwen er weer piekfijn uit zien. De rietdekkers Wim Aalberts en Arjan van der Groef hebben de kooi en schuur van een prachtige nieuwe rieten deken voorzien en de kooi is ook weer mooi in de verf gezet. Nu resteert alleen nog de verbouwing van het hondenverblijf, waarvoor het rallyteam Ladies Only onze belangrijkste sponsor is.

Vanmorgen heeft Jacco Eltingh overigens al het officieuze startsein voor Lammetjesdag gegeven. Hij heeft op 27 januari het eerste lammetje geadopteerd en hing een foto van zichzelf met zijn Tess aan de Wol of fame in het informatiecentrum.

Kortom, het was wat ons betreft een perfecte afsluiting van de lammertijd. De komende tijd trekt onze herder er weer dagelijks op uit met zijn bijna 300 schapen tellende kudde.

Meer foto's staan op onze facebookpagina.

    

Terug naar vorige pagina