Heerlijke nazomer 5 September 2013

Ondanks dat de R weer in de maand is zomert het deze week weer op volle toeren. Na een aarzelend begin deze week is het nu weer tropisch op de heide met midden op de heide temperaturen van boven de 30 graden, toch bijzonder voor september, ik las ergens dat het sinds 1929 niet meer zo warm was geweest in deze week van het jaar. De kleur van de heide is wel duidelijk op zn retour, maar is nog schitterend.

Neemt niet weg dat alles bij de schaapskudde weer zijn gewone gang neemt en deze week de ooien zijn gecontroleerd vnl. uiers nakijken of ze geschikt zijn om te laten dekken. Ooilammeren van de kudde afgehaald, deze laten we een jaar overlopen. Daarna de rammen erbij gedaan en 's middags was het gelijk al raak, de natuur laat zich niet voor de gek houden hoor. Tot midden oktober zullen ze erbij lopen en normaal gesproken zijn de meeste schapen wel drachtig dan.

Schapen dragen 5 maand minus 5 dagen, zodat de eerste lammeren te verwachten zijn eind januari. Maar dat duurt gelukkig nog een hele tijd.