Drukke week 16 Augustus 2013

Deze week van allerlei werkzaamheden bij de kooi, die ook uitermate belangrijk zijn.

Zo moest deze week de hooischuur weer in de impraleum gezet worden, das inmiddels geklaard met behulp van Joyce, die geregeld hand en span-diensten voor de schaapskooi verricht. Schuur kan er weer een aantal jaren tegen, laat de najaarsbuien maar komen.

Tussendoor nog een vrachtje stro binnengehaald, zodat de schaapjes deze winter weer schoon en droog in de schaapkooi kunnen overnachten.

En voor onze site nog een poosje op stap geweest met Martin Hogeboom om een aantal mooie plaatjes te schieten van de kudde. Ik ben razend benieuwd, denk dat het niet alledaagse foto's zijn geworden.Als het goed is over ongeveer 3 weken te zien op deze site.

En uiteraard als de tijd het ook maar enigszins toeliet met de beestjes het veld in. Zo zat ik nog een middag op het veld vlakbij het Pluizenmeertje, komt er een man helemaal over de heide, razend enthousiast de kudde fotograferen. "Oh das zo mooi dat moet ik ook op mn smartphone hebben" Fotocamera neergelegd, maar ach en wee, buiten Bob, onze trouwe border gerekend, hij zet altijd graag z'n vlaggetje uit en pieste recht over 's mans camera heen. Al mopperend droop de stakker af. Ja zo beleven we altijd wel weer wat.

De heide begint echt mooi te bloeien, ondanks dat ze te lijden heeft gehad van de droogte een paar weken terug en ook het heidehaantje z'n verwoestende werk doet. Maar ja onkruid vergaat niet en dat geld ook voor deze herder, die er even 2 weken tussenuit is, maar de kudde met een gerust hart over laat aan de andere 2 schaapherders. De eerste week zal Bastiaan het roer overnemen en de 2e week zwaait Fred de scepter.

In de tussentijd wens ik iedereen nog een paar fijne paarse augustus weken toe.