Huplente 2015

Het is vandaag 6 maart. En na een lange winter wordt het dit weekend lekker lenteweer met temperaturen van 17 graden.

Deze week belde de IJscoboer me al, dat hij deze zondag weer present zal zijn. Want wat doen mensen nu liever dan op zondag banjeren door bos en over de hei, bij de schaapskooi lammetjes zien keten in de wei en dan als klap op de vuurpijl, een ijsco op de vuist. Ik lijk wel reclame te maken voor de ijscoman, maar eerlijk is eerlijk, 't is lekker.


Alle schapen hebben bijna afgelammerd op 3 na.
Er zijn 125 lammetjes geboren, iets minder dan verwacht, er zijn naar verhouding veel schapen gust, en dat scheelt zo een 20 lammeren. Voor de rest is de lammertijd zonder problemen verlopen. En wat betreft het aantal, we hebben eens 1 keer bijna 200 lammetjes gehad, ik kan me nu niet meer voorstellen waar we ze lieten. Want als ik nu in de kooi kijk, is ie al overbevolkt. 
Maar goed, overdag al weer buiten, 's morgens een poos op de hei en 's middags op de wei. En als het weer goed blijft, blijven ze 's nachts ook al weer zo buiten en dan is er natuurlijk geen sprake meer van ruimtegebrek. En gaan we weer meer en meer de heide begrazen, daar waar ze voor bedoeld zijn.