Herfst November 2014

Tot nu toe hebben we een hele zachte herfst, waar we vorig jaar in oktober nog een echte najaarsstorm met veel schade hadden.

De herfst is voor veel mensen altijd een favoriet jaargetijde, met grijze muizen-dagen, maar ook mooie zonnige dagen met uiteraard elk jaar weer de bossen, die hun herfstkleed aantrekken. Met een altijd weer spectaculair kleurenpalet.
Kenmerkend voor november is soms de dagen, dat het de hele dag wel donker lijkt te worden, net of de natuur weer tot rust komt, heerlijk die verstilling.

De schapen hebben nog voldoende te vreten op de heide en hier en daar nog grasland voor de extra eiwitten. Ik maak er altijd wel een sport van om zolang mogelijk zonder bijvoeren te kunnen, maar als het nodig is gaan we bijvoeren belangrijk om ze goed in conditie te houden, want de ooien zijn nu allemaal weer drachtig. De rammen zijn er inmiddels ook al weer af vanaf half oktober.

Vanmorgen moesten we nog wel lachen: vanaf een afstandje kon je zien dat in het "Spiekertje" iemand aan het spelen was met de schaapjes in de vensterbank, soort van Jan Klaassen. Leuk werd het helemaal na de voorstelling toen er twee dames van middelbare leeftijd zonder kroost naar buiten kwamen. 
Ach spelen is van alle leeftijden.