September 2014 Schaapskooirun

Het weer in de eerste weken van september: zonnig rond de 20 graden.Vandaag 15 September is de heide nog prachtig van kleur.Bloei loopt wel ten einde, maar juist dan zijn de verschillende nuances extra mooi.Tegelijkertijd zijn er ook al veel paddestoelen te zien. Natuurlijk het hele jaar door wel, maar de herfst is met uitstek paddestoelentijd. Dus ga eropuit, binnen zitten kan altijd nog!


Deze maand hebben we ook een uniek evenement beleeft, nl. de Schaapskooirun. Dit was een recreatieloop over de Renderklippen met als finish dwars door de schaapskooi.
Het was een schitterend evenement met uitstekend loopweer en perfect georganiseerd door "De Gemzen"uit Heerde.
Ongeveer 340 lopers hebben meegedaan. Voorafgaande heeft onze secretaris dhr. Thybaut een cheque mogen ontvangen van atletiekvereniging "De Gemzen"van bijna 2000 Euro. 
Voor deze opbrengst vinden we zeker een passende bestemming.
Als met al was het een uniek, sportief en gezellig evenement.
Lopers en Gemzen hartelijk dank en wij houden u op de hoogte.

Deze dag op zondag 15 september heeft de V.E.G. weer haar openingsdienst gehouden in de schaapskooi. Inmiddels ook al weer een traditie en zeer passend in dit mooie gebied.

Zo een paar activiteiten, die hier plaatsvinden en maar weer aangeven, hoe belangrijk de Renderklippen met zijn heide en schapen voor veel mensen zijn.
Mooi dat veel mensen er zoo van genieten!