Paarse heide 2014

Wat beleven we toch weer een prachtige zomer. Met schitterende zomerdagen met een temperatuur van +25 en soms +30. Op de heide is het dan al gauw zo'n 5 graden warmer, dus heerlijk broeierig. Ik kan erzelf wel tegen, maar voor de schapen niet altijd even ideaal, maar dat hoort er allemaal bij, dus niet zeuren.

Vroeger was het voor de arbeiders nog heel wat meer afzien op de heide dan tegenwoordig. Maaien met de zeis, plaggen met een soort schop, de plakmeijers en dan werd er geen rekening gehouden met de temperatuur of arbeidsomstandigheden. Maar dit terzijde.

Daarentegen hebben we ook wel dagen gehad met meer dan 100mm regen, zodat op de heide er spontaan vennetjes ontstaan, die anders droog staan.
Wel goed voor de heide hoor, goeie temperatuur en veel water.
De bloei valt mij tot nu toe niet eens tegen, nadat ik in het voorjaar zoveel heidehaantjes heb gespot. Hier en daar wel slechte velden, die onderhoud nodig hebben. Over 3 weken kunnen we het nog beter beoordelen.

Ook hebben we er nog weer een t.v. optreden met Piet Paulusma opzitten.

Piet kwam zijn geadopteerde lam eens even opzoeken en we hebben haar gelijk maar een bel omgedaan, zodat Piet nu als belhamel onze kudde gaat aanvoeren.