Het voeren van de schaapjes. 25 Februari 2014

Het is al decennia de gewoonte van veel mensen om de schapen te voeren met brood e.d. Dit is echter niet nodig en veroorzaakt vaak een hoop onrust.

Vandaag, 25 februari, zijn de lammeren voor het eerst allemaal naar buiten gegaan. Een tijdelijke kraal aan de kooi gemaakt, zodat ze zelf de keus hebben, binnen of buiten. Ideaal hoor, al moet ik er wel bij zeggen, dat het op een drukke zondag onverantwoord is om ze hier in te laten. Gelieve niet te voeren aan dit hek, want daar is het niet op berekend. Sowieso ben ik geen voorstander van het voeren van de dieren d.m.v. brood e.d.: het geeft vaak een hoop onrust, 100 schapen, die op 1 zak brood af komen. Schapen hangen zich bijna op in het gaas en het wordt vaak een bende. Maar goed, zie gewoonten maar eens te veranderen.

Veel leuker om ze in alle rust te aanschouwen en met mooi weer, dartelen de lammetjes vrolijk in het rond en maken gekke bokkensprongen.

Zo is er ook een peuterclub, die dit ook altijd deed bij hun jaarlijkse bezoek, voor 3 jaar terug hebben we dit echter veranderd en gaan ze een poos mee de heide op, veel meer rust en de kindertjes kunnen rustig met de kudde meelopen en een lammetje aaien, zoveel natuurlijker!