Lammertijd 29 Januari 2014

Afgelopen maandag de 27e is het eerste lam geboren. Ongeveer 100 schapen moeten aflammeren. Een leuke tijd, elk jaar weer.

Zo geven we dit jaar mensen de mogelijkheid om een lammetje te adopteren. Tuurlijk als sponsoring aan de schaapskudde, maar ook om betrokkenheid bij de schaapskudde nog meer te stimuleren. Uiteindelijk zijn wij een kudde, die zo'n 60 jaar geleden ook gestart zijn met behulp van mensen, die een schaapje adopteerden. Officieel was het 1e lam, dan voor hen, maar deze werd altijd weer terug geschonken aan de kudde. Zo was en  is het eigenlijk een schaapskudde van en voor iedereen, dus niet alleen van de beherende Stichting of schaapherder.

En zo is het eerste lammetje geadopteerd door Piet Paulusma, onze bekende weerman. Nou dat was me een heel feest in de schaapskooi, en wat een reclame voor Epe, Heerde en zijn schaapskudde. Nu moest het lammetje ook nog een naam hebben en niet zoals sommige opperden, referende aan de weerPiet: donderwolkje, sneeuwvlokje of bliksemflits,maar uiteraard heeft Piet zijn lammetje een passende naam gegeven, en dat is geworden,...........Piet P.