Storm 31 Oktober 2013

Hoewel het nooit mijn bedoeling is om altijd over het weer te hebben, ontkom je er met dit beroep natuurlijk niet aan.Deze week begon op maandag met een echte najaarsstorm. Gemeten windkracht 12 in het westen van ons land. Hier op de Renderklippen viel het allemaal wel mee.

We zijn met de kudde eigenlijk de hele dag het veld in geweest, maar uiteraard de bossen gemeden. De dag erna de schade opgenomen en dan zie je dat er toch nog heel wat is omgegaan, een van de oorzaken is natuurlijk ook dat er nog veel blad aan veel bomen zat.

Na dit natuurgeweld, ook nog weer een dag ooilammeren gekeurd, dit maal bij de schaapskudde van Landschap Overijssel op de Lemelerberg. Volgens mij is Teun Heuver bijna 30 jaar schaapherder geweest hier, tegenwoordig hoedt Anita Wichers deze kudde. Teun organiseert nog wel altijd de keuringen voor de stamboekvereniging, da's mooi, want het zou jammer zijn als iemand met zoveel kennis verloren gaat voor ons mooie schapenras.Mooi gebied en een hele mooie schaapskudde.

Vandaag weer een medewerker van Martin Hogeboom mee gehad om weer foto's te maken voor onze web-site. Dit maal uiteraard veel oog voor de mooie herfsttinten. Ondanks de storm, zijn er nog veel bladdragers, dus nog volop genieten. Ben benieuwd naar het resultaat.