Mooi weer 10 Oktober

Deze week mistig begonnen, gelukkig hebben we weer een paar belhamels bij de kudde lopen, anders was je de schapen zo kwijt.

Dit is ook een mooie waarschuwing voor hondenbezitters, vaak zien zij de kudde niet, maar door het geklingel worden ze toch eerder gewaarschuwd. De rest van de week was het prachtig weer. Kon je ook merken aan de bezoekers. Veel gehoord: Noe kuj dr nog mooi wen - Noe kuj t er nog mooi veur doen - Zo ist nog wel uut te holln - Zuk weer tot an de karsdaagn. Dol op dialect zoals u merkt. Wordt al wel echt herfstig: Amerikaanse eiken kleuren - eikels en kastanje's vallen. Paddestoelen zijn de schapen ook dol op. Maar ook hier geldt: geniet met mate, want alle soorten kun je eten, maar sommigen maar 1 keer.

Voor de winter alle afrasteringen nog weer nalopen en herstellen, deze week mee begonnen. Ook willen we de watervoorziening op het land nog aanpassen, voldoende werk dus.

Helaas maak ik me daar vandaag nog een blunder, vergeet ik na het werk mn werkschoenen uit te doen. En ja hoor, loopt meneer met z-n smerige schoenen zo een winkel in. Todat de eigenaar me in de gaten krijg, heb ik al een mooi spoor uitgezet. Wil je wel eens rap maken met die strontpoten mijn winkel uit. Schaamrood op de kaken naar buiten en schoorvoetend op kousevoeten weer naar binnen. Ach vertrouwde ik de beste man toe, gelukkig is er niet mee geknoeid.