Burlen en schapenkeutels 3 Oktober

Deze 1e week van Oktober, de 1e herfstmaand prachtig herfstweer. In de vroege morgen de 1e vorst aan de grond en overdag bij een frisse wind, mooi zonnig weer.


Goed weer voor de schapen, waar de rammen onderhand uitgedekt zijn is het nu de beurt aan de edelherten. Vooral bij helder vorstig weer is het oergeluid, het burlen in de avond goed te horen, deze week zelfs gehoord nabij de kooi, hoek speelweide. Ook de zwijnen hebben ondertussen hier ook al weer flink de boel op de kop gezet.

Vandaag mijn buurvrouw nog gesproken en zij had de 365e nachtvlinder gespot in haar tuin, gauw nog eens bij haar op bezoek om al dit moois te aanschouwen.

Ondertussen al weer vele gasten ontmoet hier op de heide. Afgelopen vrijdag 2 bruidsparen, ik kan het nooit laten om altijd even een ritje in de trouwauto te maken, meestal krijg ik de chauffeur wel zover, vooral als de fotograaf nog een mooie foto maakt van zijn auto met daaromheen de kudde gaan ze helemaal los. Aankomende week nog weer 200 werknemers van de Honda-fabrieken op visite, kijken of dit nog raakvlakken heeft met een kudde schapen. Wie weet wel een motor, die rijdt op duurzame energie.....................schapenkeutels?

Morgen 4 Oktober, schapen xtra verwennen met een vers heideveld