Verhalen uit de oude doos 26 September

Zoals ik laatst al berichte de oud-herder uit Elspeet geproken te hebben, was deze week een gepensioneerde schaapherder bij mij op bezoek.

En zoals al gauw gebeurd dan worden al snel verhalen van hoe het vroeger was weer opgehaald. Zo stond vroeger in de Dellen nog een boerderij genaamd Elisabethhoeve", en de toemalige herder ging hier nog wel eens "op de koffie", als hij in de buurt was.Laten we de bewoner voor het gemak Molenaar noemen. En natuurlijk onder het genot van, werden de verhalen steeds sterker en sappiger. Zo ging destijds ook het verhaal de ronde dat in de Dellen kabouters en trollen zouden bivakeren. Nu was mijn collega niet iemand, die alles maar zo aannam en antwoordde Molenaar met:"Maar als ik nu zeg dat er buiten een kudde olifanten loopt, geloof jij mij dan ook?"

"Nee, natuulijk niet." weersprak Molenaar. "Nou, dan bestaan kabouters en trollen toch ook niet?", gaf mijn collega weer repliek.

"Ja maar, die bestaan wel." briesde Molenaar toen. Bulderend lagen we samen in de heide om het sterke geloof van deze man en alhoewel misschien niet meer van deze tijd, geniet ik altijd van deze verhalen.