Foto´s   

Fotowedstrijd: Wie maakt de mooiste foto van onze kudde?

Er zijn in de bijna 61 jaar van ons bestaan al honderdduizenden foto’s van onze kudde gemaakt. Geen wonder, want schapen in een typisch Hollands landschap zijn zo fotogeniek als maar kan. Vooral in de lammertijd is bijna elke plaat een juweeltje. Maar wie maakt de mooiste foto?

Doe mee aan onze fotowedstrijd. Fotografen krijgen drie maanden de tijd om een mooie foto te maken en in te zenden. Een jury kiest uit alle inzendingen tien prenten die op het enorme formaat van 1 meter bij 70 centimeter op doek worden afgedrukt. Die tien juweeltjes worden op frames tentoongesteld tijdens het schaapscheerdersfeest op zaterdag 10 juni in het centrum van Epe, pal naast het terrein waar de schapen ambachtelijk worden geschoren en als het weer een beetje meezit vele duizenden mensen komen kijken. Aan het eind van de middag mogen de winnaars hun eigen op frame aangebrachte foto komen halen om thuis op te hangen.

De winnaars mogen ook mee tijdens één van onze vroege-vogelswandelingen die we eind augustus/begin september houden. Dan gaan we een half uur voor zonsondergang al met de kudde op pad om de deelnemers de gelegenheid te bieden met de opkomende zon en nog bloeiende heide foto’s te maken.

De geselecteerde platen worden geplaatst op onze website en op onze facebookpagina, waar de mooiste foto’s al gauw door pakweg 20.000 mensen worden bekeken. Ook in andere media worden winnende foto’s geplaatst, zowel op papier als op internet.

De selectie van tien wordt gemaakt door drie kenners: uiteraard onze eigen herder Lammert Niesing, de bekende fotograaf Bert Hanekamp uit Epe en ons met publiciteit belaste bestuurslid Jan Stenvert.

Natuurlijk hanteren we een aantal spelregels en stellen we wat voorwaarden:

  • De foto moet tussen nu en 1 juni gemaakt worden.
  • In verband met de kwaliteit van het drukwerk op doek moet de plaat geschoten worden met een (smartphone)camera van minimaal 10 megapixels. Minimaal formaat op 72 dpi 3000x2000 pixels.
  • Iedereen mag meer dan één foto inzenden.
  • De inzendingen moeten vóór 1 juni gestuurd worden naar: redactie@epers.nl. Deze mailbox kan maximaal 20 Mb per mail ontvangen. Is uw bestand groter of wilt u meer foto’s tegelijk insturen, maak dan gebruik dan gratis diensten als www.wetransfer.com.
  • De maker doet afstand van de publicatierechten zodat wij de foto’s, uiteraard met vermelding van de naam van de maker/maakster, overal kunnen rechtenvrij publiceren.
  • De prijswinnaars kunnen hun mega-foto op doek op zaterdag 10 juni tussen 16.00 en 17.00 uur afhalen bij het scheerdersterrein naast de Grote Kerk in Epe. Slechts bij hoge uitzondering kan van deze regel afgeweken worden en de foto later en op afspraak worden afgehaald bij de schaapskooi.
  • De winnaars krijgen via e-mail bericht dat hun plaat in de prijzen is gevallen.

Houd onze facebookpagina extra goed in de gaten! We gaan daar regelmatig inzendingen publiceren.

Terug naar vorige pagina