Foto´s   

Supercheque van rallyrijdsters Suzan Buter en Ali Visser

Ali Visser en Suzan Buter uit Wapenveld hebben een dubbele prestatie van formaat geleverd.

Als Team Ladies Only reden ze de Scan Covery Trial naar de Noordkaap, waarvoor ze in acht dagen tijd meer dan 7000 km moesten afleggen. Bovendien zamelden ze daarmee zoveel geld in, dat ze vandaag onze stichting een cheque van 1932 euro konden overhandigen.

De dames kwamen er vanmorgen voor naar de schaapskooi, waar herder Lammert Niesing en bestuurssecretaris Rik Thybaut de cheque in ontvangst namen. De dames financieren met hun sponsoring het leeuwendeel van de kosten van de forse verbouwing van het onderkomen van de honden die binnenkort plaatsvindt. Beide rallyrijdsters wilden de opbrengst van hun deelname aan de Scan Covery Trial het liefst besteden aan een concreet project voor de schaapskudde en hebben met eigen ogen kunnen zien hoe hard dat nodig is. Ze hebben het geld ingezameld door veel sponsors te werven; particulieren konden een sticker in de vorm van een schaap op de auto laten plakken en daar hun naam en een persoonlijke boodschap op zetten en bedrijven konden hun logo er een plek op geven. Hun Volvo XC60 zat er helemaal mee volgeplakt.

Sponsoring van een goed doel was één van de voorwaarden voor de deelnemers aan de rally naar de Noordkaap en terug. Ali Visser en Suzan Buter vormden één van de twee deelnemende damesteams en waren verreweg de meeste mannelijke deelnemers de baas. Dat ging niet van een leien dakje. Ze kregen te maken met onder meer 46 graden vorst, een haperende motor die op een gegeven moment niet harder wilde dan 30 en later 80 km/uur, slapeloze nachten omdat er 24 uur achtereen doorgereden moest worden, plotsklaps overstekende elanden en rendieren, spekgladde wegen enzovoorts. Niettemin hebben ze zo genoten en zo veel lol gehad, dat ze volgend jaar weer een rally naar de Noordkaap gaan rijden, dan in het vroege voorjaar.

Dames: geweldig, hartstikke bedankt!

RTL7 zendt op 13, 20 en 27 maart beelden uit van de rally, aanvang 16.30 uur.

    

Terug naar vorige pagina