Foto´s   

Bob heeft een heerlijke oude dag

Onze lieve border collie Bob geniet met volle teugen van zijn pensioen.

De 11-jarige is na jaren trouwe dienst bij onze kudde een kleine twee maanden geleden gestopt met werken en voelt zich in zijn nieuwe thuis in de zevende hemel.Bob is in mensenjaren bijna 80 en in het najaar besloten we dat het mooi voor hem zou zijn als hij met pensioen zou kunnen gaan. Hij werd natuurlijk iets strammer en kreeg conditioneel wat moeite om de hele dag zín benen uit het lijf te lopen om de kudde te begeleiden en in toom te houden. Missie (8) deed al geruime tijd het vuile werk en maakte de extra meters die onze herder Lammert Niesing Bob liever wilde besparen.

We zijn daarom op zoek gegaan naar een perfect adres waar hij een dik verdiende prachtige oude dag zou kunnen beleven. Dat hebben we gevonden in de persoon van Wilmi Radstake uit Epe, die veel ervaring heeft in het opvangen van oude honden en ze een nauwelijks te evenaren portie aandacht en liefde geeft.

Daar leidt Bob, die helemaal geen gezinsleven in huis was gewend, een luizenleven en is hij de koning te rijk. Meneer heeft natuurlijk een eigen mand, maar ligt er ook regelmatig prinsheerlijk op de bank en wordt 24 uur per dag in de watten gelegd. Hij heeft continu gezelschap van de ongeveer even oude Camilio, een klein, naar andere honden soms wat sikkeneurig hondje dat toch wel heel blij is met zijn nieuwe huisgenoot. Regelmatig liggen ze samen op de bank of, stiekem, zelfs op bed.

Bob was natuurlijk gewend om hele dagen achtereen op pad te gaan, maar krijgt ook nu veel beweging. ís Morgens loopt hij los mee in de wijk en in een park en ís middags wandelen ze gedrieŽn hele einden, soms wel twee, drie uur achtereen. Bob komt ook zeer frequent op de voor hem zo vertrouwde Renderklippen. Hij vindt het leuk om de kudde en zijn oude baas Lammert Niesing te zien, maar gaat ook graag weer mee met zijn nieuwe huisgenoten.

Een fantastische oplossing dus.

    

Terug naar vorige pagina